מתכון

סאטאי שרימפס

השרימפס עוברים צריבה קצרצרה על גריל לוהט, כדי שיישארו עסיסיים ומוגשים עם ”סטייקים“ של אננס טרי צרוב על הגריל

אוקטובר 2021
סאטאי שרימפס. צילום: shutterstock
סאטאי שרימפס. צילום: shutterstock

להכנת המרינדה מצטיידים במחית משרימפס מותססים, שהניחוח הדומיננטי שלה שולח הישר לדרום-מזרח אסיה. שימו לב, אם משתמשים בשיפודי עץ יש להשרותם במים כשעה לפני השימוש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

להכנת שמן מתובל להברשה (אפשר גם להשתמש בשמן ניטרלי עם מעט סוכר)

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה

1

מערבבים את כל החומרים מלבד שמן וקרם קוקוס למשחה אחידה.

2

מחממים שמן בווק על להבה בינונית, מוסיפים את המשחה ומטגנים כדקה.

3

מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב. מצננים.

4

יוצקים את המרינדה על השרימפס, מכסים ומשהים במקרר 30 דקות עד שעתיים.

מכינים שמן מתובל

5

מחממים שמן וגבעולי בצל ירוק בסיר קטן. כשהגבעולים תופחים בשמן, מסירים מהכיריים ומניחים לשמן להצטנן עם הבצלים בתוכו. מסננים. השמן נשמר במקרר 3-4 ימים.

משפדים וצולים

6

משחילים את השרימפס המושרים על השיפודים.

7

מחממים גריל, פלאנצ‘ה או מחבת גריל.

8

מברישים את שיפודי השרימפס בשמן מתובל וצולים משני הצדדים רק עד שהם משחימים (דקה-שתיים). מברישים גם במהלך הצלייה בשמן המתובל. מגישים מיד עם רבעי לימון.