מתכון

סביצ'ה אינטיאס של מנטה ריי

אוקטובר 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

השף רונן סקינזס ממסעדת מנטה ריי עם מנה קיצית שמשלבת נתחי דג כבושים וגרגרי קינואה נגיסים

השף רונן סקינזס: "הדג עובר כבישה של חצי שעה במיץ לימון, שהופך את הבשר שלו לחמצמץ ורך. לאחר מכן הוא נעטף בשמן זית כדי לשמר אותו חי. אני אוהב את השילוב בין בשר דג קריר לגרגרי קינואה נגיסים. את האגסים שבסלט אני מחליף מדי פעם במנגו."
מנה קיצית, מרעננת ועשירה בטעמי ים ועשבי תיבול תלך נהדר עם בירת הוגרדן. בירה בסגנון חיטה בלגית המלאה טעמי הדרים מרעננים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט קינואה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

כובשים אינטיאס: 

1

שמים פרוסות אינטיאס בקערה ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים ומעבירים למקרר לשעה. נפטרים ממחצית מיץ הלימון ומערבבים את פיסות הדג עם שמן זית.

מכינים סלט קינואה ומגישים

2

: שמים קינואה בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות עד שהקינואה מוכנה. מסירים מהכיריים, מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים. מצננים.

3

מערבבים את הקינואה המבושלת עם שאר חומרי הסלט.

4

עורמים את הסלט בצלחת הגשה ומניחים עליו את פרוסות הדג.