מתכון

סוכריות פסטה במילוי לאבנה ברוטב חמאת זעתר

ספטמבר 2019
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

אצל הערבים נהוג לאכול לאבנה וזעתר כל בוקר. אני חיברתי את המנה למטבח האיטלקי וגיליתי שלבנה ופסטה משתלבות נהדר

רוטב חמאת הזעתר נותן למנה טאץ׳ אותנטי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפסטה

למילוי

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

הפסטה

1

מערבבים את מרכיבי בצק הפסטה במיקסר עם וו לישה במשך 12 דקות, עד קבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק שלושה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

2

מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי הדק ביותר. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 10x7 ס״מ.

3

מערבבים את מרכיבי המילוי, ממלאים כל מלבן בצק וסוגרים לצורת סוכרייה.

4

חולטים את הפסטה במים רותחים במשך 3 דקות.

הרוטב

5

מחממים מחבת על אש גדולה ומרתיחים את שמן הזית, הזעתר ומי הבישול של הפסטה. מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים ומסירים מהאש. יוצקים את הרוטב על הפסטה.