מתכון

סוכריות פסטה במילוי לאבנה ברוטב חמאת זעתר

אצל הערבים נהוג לאכול לאבנה וזעתר כל בוקר. אני חיברתי את המנה למטבח האיטלקי וגיליתי שלבנה ופסטה משתלבות נהדר

ספטמבר 2019
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

רוטב חמאת הזעתר נותן למנה טאץ׳ אותנטי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לפסטה

למילוי

לרוטב

אופן ההכנה

הפסטה

1

מערבבים את מרכיבי בצק הפסטה במיקסר עם וו לישה במשך 12 דקות, עד קבלת בצק אחיד. קורצים מהבצק שלושה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

2

מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי הדק ביותר. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 10x7 ס״מ.

3

מערבבים את מרכיבי המילוי, ממלאים כל מלבן בצק וסוגרים לצורת סוכרייה.

4

חולטים את הפסטה במים רותחים במשך 3 דקות.

הרוטב

5

מחממים מחבת על אש גדולה ומרתיחים את שמן הזית, הזעתר ומי הבישול של הפסטה. מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים ומסירים מהאש. יוצקים את הרוטב על הפסטה.