מתכון

סופגניות דניות (Aebleskiver)

נובמבר 2019
2 דירוגים
סופגניות דניות (Aebleskiver) של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סופגניות דניות (Aebleskiver) של רינת צדוק. צילום: שני בריל

סופגניות מסורתיות שנחשבות למעדן בארצות סקנדינביה. שימו לב, לצורך הכנתן נדרשת תבנית ייחודית

 מכינים אותן בעיקר בתקופת הכריסמס והן אפילו מופיעות באחד מספריו של הנס כריסטיאן אנדרסן. צורתן מזכירה אגוז ואופים אותן במחבת שקעים עמוקים ייחודית (חפשו ברשת Cast Iron Aebleskiver Pan). נדרש רגע כדי ללמוד איך להפוך אותן, אז סבלנות.

מרקחת תות שדה- 250 גרם, 30 דקות 

בשונה ממתכוני ריבה, כאן אין כמות שווה של סוכר ופרי אלא רק סירופ מייפל (שמוסיף טעמים נהדרים) בכמות יחסית קטנה. התוצאה נשמרת פחות זמן בגלל מיעוט הסוכר אבל ממילא המרקחת הזו נזללת כולה ביום ההכנה.

החומרים 

300 גרם תותי שדה טריים

100 גרם סירופ מייפל

1/2 כפית מחית וניל 

אופן ההכנה

מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים ללא כיסוי מעל להבה נמוכה כ־30 דקות עד שהתותים מתרככים אך שומרים על צורתם. מדי פעם מנענעים את הסיר לערבוב. מעבירים לצנצנת, שומרים במקרר עד 3 ימים.

מטבל תמרים וכוסברה- 200 גרם, 5 דקות

מטבל שיש בו קצת מכל דבר: מתוק, חריף, מלוח, פירותי ועשבוני. אתם יכולים לשלוט על מידת המתיקות על ידי בחירת זן התמרים – תמר מזן ברהי הוא פחות מתוק.

החומרים 

200 גרם תמרי ברהי או מג׳הול מגולענים 

1 שן שום קצוצה

1/4 פלפל צ'ילי ירוק טרי קצוץ או לפי הטעם

1/2 כפית מלח ים

1/2 צרור כוסברה

2 כפות שמן זית

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מניחים את כל החומרים במעבד מזון וקוצצים בפולסים לתערובת אחידה, אם התערובת קשה מדי מוסיפים 2 כפות מים חמים. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד 10 ימים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים שמרים בקערה. מוסיפים מים וחלב שקדים ומפוררים את השמרים בנוזלים. מוסיפים קמח, ביצים, סוכר, הל, וניל ומלח ומערבבים לבלילה סמיכה ואחידה. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של חצי שעה.

2

מחממים מחבת שקעים דנית ומשמנים כל שקע במעט שמן זית או חמאה. מערבבים את הבלילה ויוצקים כף ממנה לכל שקע. ממתינים חצי דקה עד דקה ובעזרת מסרגה (ככה עושים את זה הדנים) או בעזרת שיפוד הופכים ומטגנים יצח דקה מהצד השני. מוציאים מהמחבת בעזרת כף ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים עם מרקחת תות שדה או מטבל תמרים וכוסברה (ראו למעלה).