מתכון

סופגניות טבעוניות

דצמבר 2019
1 דירוגים
סופגניות טבעוניות מהירות של רות סירקיס. צילום: דן לבן. סטיילינג: דלית רוסו
סופגניות טבעוניות מהירות של רות סירקיס. צילום: דן לבן. סטיילינג: דלית רוסו

לא חייבים להשתמש במוצרי חלב כדי להכין סופגניות - רות סירקיס מגישה את הגירסה הטבעונית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

זיגוג לבן בטעם לימון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר גדולה.

2

מוסיפים את חלב הסויה, או חלב השקדים, ושמן הקוקוס ומתחילים להפעיל את המכשיר עד שנוצר בצק.

3

מוסיפים עוד מעט קמח לפי הצורך.

4

מכסים בניילון נצמד ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח. לשים קלות את הבצק להוצאת בועות האוויר.

5

מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ. חותכים ממנו עיגולים בכוס או בחותכן בקוטר 7 ס"מ, ומכדררים אותם.

6

מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים פעם נוספת.

7

מחממים שמן לטיגון עמוק. עומק השמן צריך להיות 4 עד 5 ס"מ.

8

מטגנים 3 עד 4 סופגניות בכל פעם. הופכים כדי שיזהיבו משני הצדדים.

9

מוציאים את הסופגניות בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודף השמן.

זיגוג לבן בטעם לימון

10

שמים את אבקת הסוכר בקערה ומוסיפים את המים ומיץ הלימון. מערבבים היטב. מוסיפים עוד כפית מים אם יש צורך

11

טובלים כל סופגנייה מוכנה בזיגוג הלבן ומנערים את העודפים מעל הקערה. הופכים כשהזיגוג כלפי מעלה ומניחים על מגש.

12

זורים על הזיגוג מעט סוכריות צבעוניות.


מתוך הספר חנוכה – סופגניות ולביבות מכל העולם. רות סירקיס. צילום: דן לב. 96 עמ', 88 שקלים, הוצאת ידיעות אחרונות

כריכת הספר של רות סירקיס "חנוכה" צילום: דן לב
כריכת הספר של רות סירקיס "חנוכה" צילום: דן לב