מתכון

לוקומודס - סופגניות יווניות (loukoumades)

כל מאפייה ביוון מוכרת לוקומודס – סופגניות קטנות טבולות בדבש מבושם בקינמון. ראו הוזהרתם, הן מתחסלות במהירות

34,391 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
סופגניות יווניות (loukoumades). צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סופגניות יווניות (loukoumades). צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בכל פעם שאני מבקרת ביוון אני ממהרת למאפייה, קונה שקית שלמה של לוקומודס ומחסלת אותה תוך חמש דקות. הלוקומדס קלות יחסית להכנה ומהוות חלופה מקסימה לסופגניות המסורתיות של חנוכה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לטיגון עמוק:

לסירופ:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

ממיסים שמרים וסוכר בקערה עם מים חמימים. משהים ל 10- דקות עד שהתערובת תוססת.

2

מוסיפים קמח, ביצים ומלח וטורפים עם מטרפה ידנית לתערובת דביקה, חלקה ואחידה.

3

מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהתערובת מכפילה את נפחה.

בינתיים מכינים את הסירופ

4

מחממים את כל החומרים בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר והדבש נמסים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 5- דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך. מצננים.

מכינים את הלוקומודס

5

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית. מחליקים לתוך השמן כף גדושה של תערובת לכל סופגנייה (הכי נוח להכין כוס עם מעט שמן, לטבול את הכף בשמן ואז להחליק את הבצק לתוך שמן הטיגון בעזרת כף שנייה). בכל פעם מטגנים 7-6 סופגניות (כדי שהשמן לא יתקרר). מטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהלוקומודס זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

6

מעבירים את הלוקומודס לצלחת הגשה, יוצקים את הסירופ, מפזרים אגוזים קצוצים ומגישים חם או בטמפ החדר.