מתכון

סופגניות לב ורוד

מרץ 2016
סופגניות לב ורוד. צילום: דניאל לילה
סופגניות לב ורוד. צילום: דניאל לילה

רות אוליבר מציעה לחגוג את חנוכה בגרסה הרומנטית עם סופגניות בצורת לב בגודל מיני, בצורה מעוררת התפעלות ובטעם כובש. תנו לילדים ליהנות מהקישוט

רות אוליבר מציעה לחגוג את חנוכה בגרסה הרומנטית עם סופגניות בצורת לב בגודל מיני, בצורה מעוררת התפעלות ובטעם כובש. תנו לילדים ליהנות מהקישוט.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

לגנאש שוקולד לבן- ­ורוד:

לציפוי ורוד:

לקישוט:

לטיגון:

לגנאש שוקולד לבן- ­ורוד:

לציפוי ורוד:

לקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הסופגניות:

1

ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס חלב.

2

מערבבים את שאר החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את החלב עם השמרים המומסים.

3

לשים במשך 12 דקות לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

4

מפזרים שפע קמח על משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים לבבות בינוניים בעזרת קורצן ומתפיחים שנית (עד להכפלת נפח הסופגניות).

5

מחממים שמן ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד שמזהיב. את הצד העליון מכניסים לשמן ראשון, מטגנים.

מכינים ציפוי אייסינג ורוד:

6

טורפים חלבון קלות בקערה, מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת עיסה לבנה וסמיכה. אפשר לצבוע בצבעי מאכל.

מכינים גנאש שוקולד לבן­-ורוד:

7

מחממים שמנת לרתיחה, מוסיפים שוקולד לבן, ממתינים דקה­-שתיים ומערבבים לתערובת אחידה. אפשר לצבוע בצבעי מאכל

8

טובלים את הלבבות בגנאש, אח"כ בציפוי האייסינג. זורים סוכריות אדומות סביב השוליים ומגישים.