מתכון

סופגניות ללא גלוטן

דצמבר 2019
1 דירוגים

מחליפים את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן ומקבלים סופגנות מגרות לא פחות מהגרסה המוכרת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

זיגוג לבן

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח בקערה אחת.

2

שמים בקערה של מיקסר את החמאה עם הסוכר, הביצים ותמצית הווניל ומקציפים.

3

מערבבים את היוגורט והחלב בקערה נפרדת.

4

מוסיפים לקערת המיקסר, לסירוגין, את הקמח ואת תערובת היוגורט והחלב. מערבלים אחרי כל הוספה ומסיימים בקמח. ממשיכים לערבל רק עד שנוצר בצק אחיד.

5

נותנים לבצק לנוח כרבע שעה.

6

מחממים את השמן החדש בסיר טיגון נקי מאוד. עומק השמן צריך להיות 4 עד 5 ס"מ.

7

תולשים מהבצק חתיכות במשקל 30 גרם (כדאי להיעזר במאזני מטבח). מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים אחידים בעזרת כפות הידיים. מניחים על תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר פרגמנט ומשומנת קלות.

8

מטגנים בשמן כמה סופגניות בכל פעם. הופכים ומטגנים את הצד השני.

9

מוציאים בכף מחוררת ומספיגים את עודף השמן במגבות נייר.

זיגוג לבן

10

מכינים זיגוג לבן על ידי ערבוב אבקת הסוכר עם החלב ותמצית הווניל.

קישוט

11

שמים את הזיגוג בשקית זילוף קטנה עם צנתר בעל פתח קטן מאוד. מזלפים על כל סופגנייה כמה פסים דקים וזורים מעט סוכריות צבעוניות.

מתוך הספר חנוכה – סופגניות ולביבות מכל העולם. רות סירקיס. צילום: דן לב. 96 עמ', 88 שקלים, הוצאת ידיעות אחרונות

כריכת הספר של רות סירקיס "חנוכה" צילום: דן לב
כריכת הספר של רות סירקיס "חנוכה" צילום: דן לב