מתכון

סטייק בפלפל עם טריאקי של מסעדת הדסון

אוגוסט 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

מתן אברהמס ממסעדת "הדסון בראסרי" שומר על הטעם הדומיננטי של הפלפל במנת Steak au poivre הקלאסית, ונותן טוויסט מעניין ברוטב.

מתן אברהמס: "אני עדיין זוכר את הפעם הראשונה שבה אכלתי Steak au poivre קלאסי. ארומת פלפל עוקצנית ליוותה אותי דקות ארוכות אחר כך. במתכון הזה רציתי לשמר את הטעם הדומיננטי של הפלפל אך גם לתת איזה טוויסט אחר ברוטב, אז החלפתי את השמנת הכבדה של הרוטב הצרפתי בטריאקי מתקתק. שימו לב: הפלפל הגרוס חייב להיות טרי מאוד!"

המתיקות והפיקנטיות הפלפלית של הרוטב יחד עם הנתח של סינטה איכותית דורשים בירת לאגר ענברית עשירה וטובה. טובורג בעלת טעמי קרמל מודגשים ומרירות עדינה תתן קונטרסט מדויק למנה בלי להאפיל על טעמיה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מכינים רוטב טריאקי:

2

שמים טריאקי ודבש בסיר קטן, מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש.

צולים את הסטייקים

3

: ממליחים את הסטייקים ומצפים היטב בפלפל גרוס.

4

מחממים מחבת ברזל עם 5 כפות שמן ומטגנים 2 סטייקים בכל פעם 3 דקות מכל צד לדרגת מדיום

5

מעבירים את הסטייקים לתנור החם למשך כ-3 דקות.

להגשה:

6

פורסים כל סטייק לעובי 2 ס"מ, מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים עליו מעט רוטב.

אם חשקה נפשכם בנתח בשר איכותי באמת, "האדסון בראסרי" היא הכתובת. כאן כל נתח עובר יישון מוקפד ורק אחרי שהגיע לדרגת יישון אופטימלית זוכה לצלייה מדויקת. השף מתן אברהמס שואב השראה מהמטבחים האמריקאיים ומביא לתפריט כריכים חמים, המבורגרים עסיסיים וכמובן סטייקים ונתחים שלמים נוספים – הישר לצלחת ללא תיווך של לחם.