מתכון

סטייק טונה אדומה

נתח טרי של טונה, כמו נתח בקר טוב, זקוק רק למלח, פלפל וצריבה קצרה כדי להיות נפלא

114,576 בשלנים התעניינו במתכון זה
סטייק טונה אדומה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סטייק טונה אדומה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הכנת סטייק טונה היא הכי פשוטה שיש, ממש כמו שמכינים סטייק בקר טוב. צריך תיבול מינימלי בלבד וצריבה מדוייקת כדי להשאיר את הפנים ורוד. אגב, השיטה מתאימה מאוד גם להכנת פילה סלמון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

אופן ההכנה

1

מייבשים את הנתחים, ממליחים ומפלפלים.

2

מברישים את הנתחים בשמן זית.

3

מחממים היטב מחבת צלייה כבדה וגדולה, רצוי עם פסים.

4

צולים 2 דקות מכל צד לדרגת רייר ועד 4 דקות לפנים עסיסי, אבל עשוי. מגישים מיד. צולים בשני מחזורים, כדי לשמור על טמפרטורה גבוהה, ושומרים בצלחת מכוסה.

לפי אותה שיטה מכינים:

סטייק טונה ברוטב חמאה: מוסיפים כף חמאה בדקה האחרונה של הצלייה, ונותנים לדג לספוג ממנה.

סטייק טונה ברוטב בלסמי: מוסיפים כף חמאה ו־2 כפות חומץ בלסמי בדקה האחרונה של הצלייה ונותנים לדג לספוג את הטעמים.

סטייק טונה ברוטב יין: מוציאים את הנתח הצלוי ושומרים בצלחת מכוסה. מוסיפים למחבת 1/3 כוס יין יבש (לבן או אדום), מצמצמים דקה-שתיים, תוך כדי קרצוף המשקעים במחבת. מורידים מהאש, מוסיפים כף חמאה קרה ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק. יוצקים על הדג ומגישים מיד.