מתכון

סטייק סינטה במרינדת עשבי תיבול וסלט שעועית ירוקה

דצמבר 2018
1 דירוגים
סטייק סינטה במרינדת עשבי תיבול וסלט שעועית ירוקה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
סטייק סינטה במרינדת עשבי תיבול וסלט שעועית ירוקה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

סטייק סינטה במרינדת עשבי תיבול וסלט שעועית ירוקה, מתכון פשוט ועשיר בטעמים ותיבול

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסט השעועית

לסט השעועית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מרינדה

1

מכניסים לקערה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים מחצית מהמרינדה לקערה נפרדת ושומרים בצד.

2

מניחים את הסטייקים באחת מקערות המרינדה ושמים בצד ל-20 דקות בטמפרטורת החדר.

סלט שעועית

3

מרסקים במכתש ועלי (או במעבד מזון) את השום, הצ'ילי וקליפת הליים המגוררת, ומרסקים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

מוסיפים פנימה את מיץ הליים, החומץ, הסוכר, שמן הבוטנים ורוטב הסויה. מערבבים היטב.

5

יוצקים על השעועית, מוסיפים בוטנים קצוצים ומערבבים. שומרים בצד עד להגשה.

בשר

6

מחממים על אש גבוהה מחבת פסים במשך 3-4 דקות.

7

מוציאים את הסטייקים מהמרינדה ומניחים על המחבת. צולים כ-5-7 דקות מכל צד או עד שרואים נוזלים ראשונים שמצטברים על פני הבשר. מורידים מהאש ומעבירים לקרש חיתוך.

8

יוצקים את המרינדה הנותרת ששמרנו בצד ומורחים בה את הבשר. לוחצים מעט, על מנת שעשבי התיבול יידבקו לנתחים, ופורסים לרצועות דקות. מגישים עם סלט השעועית.