מתכון

סטייק סינטה וקפונטה חצילים על ברוסקטה

אפריל 2019
2 דירוגים
סטייק סינטה וקפונטה חצילים על ברוסקטה של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט
סטייק סינטה וקפונטה חצילים על ברוסקטה של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט

את הסינטה מכינים בדרך כלל ברמת בישול מדיום-רר. אם אתם רגילים לנתח מבושל יותר, אפשר לבקש מהקצב לצרוב במחבת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקפונטה

1

מחממים 3-4 כפות שמן במחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את קוביות החצילים, את הבצל ואת האורגנו, מתבלים במעט מלח ומטגנים במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם. ניתן להוסיף קצת שמן במידת הצורך (טיפ: כדי שהחצילים לא יספגו הרבה שמן, אפשר לחתוך אותם גס). מוסיפים את העגבניות, הצלפים, הזיתים והפטרוזיליה, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-8 דקות.

לסינטה

2

מחממים מחבת על אש גבוהה במשך 2-3 דקות לפחות. כשהמחבת חמה מאוד מוסיפים כף שמן וצורבים בה את הסינטה כ-5 דקות מכל צד. מכסים ומורידים מהאש.

להגשה

3

מתבלים את הקפונטה במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה. מעבירים את הסינטה לקרש חיתוך. באותה מחבת, ללא הוספת שמן, מחממים את פרוסות הלחם. בזמן שהלחם מתחמם פורסים את הסטייק לפרוסות דקות. מניחים את הלחם בצלחת ומסדרים מעל את הקפונטה. מניחים את נתחי הסינטה בצד, מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור ומגישים.