מתכון

סטיקי רייס

ספטמבר 2019
2 דירוגים
סטיקי רייס של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה
סטיקי רייס של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה

סטיקי רייס - אורז עגול, קצר ודביק - מעולה כתוספת שמתמסרת לכל רוטב וגם כבסיס לקינוח

את האורז הזה מאדים ולא מבשלים, כך שהוא קל במיוחד להכנה ותמיד יוצא מצוין.

שימו לב, הכנת המנה דורשת לילה השרייה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים אורז בשפע מים למשך לילה.

2

מסננים ומעבירים לסלסילת אידוי מרופדת בנייר סופג או בד חיתול. מניחים את סלסילת האידוי מעל סיר מלא מים (תחתית הסלסילה לא אמורה לגעת במים) ומכסים.

3

מבשלים כ- 5 דקות על להבה גבוהה עד שהמים מגיעים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 40־30 דקות עד שהאורז רך ודביק (ככל שסלסילת האידוי רחבה יותר והאורז מונח בשכבה דקה יותר - כך זמן הבישול יתקצר).

4

שומרים עד יום בקופסה אטומה במקרר. מחממים בסלסילת אידוי.