מתכון

סילאן זני ביתי

רוב הסילאן בישראל מיוצר מתמרי מג'הול, אבל אם אתם רוצים לטעום סילאן מזן התמרים החביב עליכם - אפשר אותו בקלות בעצמכם

3,902 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
סילאן זני של מיכל חביביאן צילום: shutterstock
סילאן זני של מיכל חביביאן צילום: shutterstock

משאריות התמרים אפשר להכין עוגות, עוגיות וכדורי תמרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים מים ותמרים בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה.

2

מניחים מסננת מעל סיר אחר ומרפדים אותה בחיתול בד. מעבירים לתוכה את התמרים וסוחטים היטב את הנוזלים לתוך הסיר. מביאים את הנוזלים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 30־60 דקות, עד שהנוזלים מגיעים לסמיכות הרצויה, הדומה לסילאן קנוי.