מתכון

סירופ סוכר

הסירופ הזה הוא חלק בלתי נפרד מממתקי הרמדאן. אחרי ההכנה שומרים אותו בטמפרטורת החדר עד לשימוש

53,442 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
עוואמה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
עוואמה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

אם לא משתמשים בו באותו היום אפשר להעבירו למקרר, אך אחרי עוד יום-יומיים הוא יתחיל להתגבש. אם רוצים להכין סירופ סוכר לשמירה ממושכת מוסיפים למתכון כפית גלוקוז – הוא ישמור על המרקם הנוזלי. אפשר לתבל את הסירופ במה שרוצים כדי להעניק לו טעמים עדינים: מקל קינמון, כוכב אניס, קליפה מלימון אחד, קליפה מתפוז אחד, עלי לואיזה או גרניום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים סוכר ומים, מבשלים כדקה תוך כדי ערבוב עד שכל הסוכר נמס ומסירים מהאש. מצננים.