מתכון

סלט אורז שחור עם דלעת צלויה ואגוזים

מרץ 2019
7 דירוגים
סלט אורז שחור עם דלעת צלויה ואגוזים של ד"ר הגר שפר. צילום: אופיר שפר
סלט אורז שחור עם דלעת צלויה ואגוזים של ד"ר הגר שפר. צילום: אופיר שפר

ד"ר הגר שפר מגישה מתכון בריא לסלט אורז שחור שיכול לשמש בקלות כמנה עיקריות משביעה אך לא מכבידה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים בסיר את האורז השחור עם ½ כפית המלח והמים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שהמים נספגים והאורז מוכן.

2

מורידים את הסיר מהאש ומשאירים אותו מכוסה עוד 5 דקות.

3

צולים את הדלעת: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות קטנות, מפזרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

4

מערבבים כף אחת של שמן זית וכף מייפל בכוס קטנה ומברישים בתערובת את הדלעת.

5

מתבלים במלח ובפלפל ואופים כ-20 דקות עד שהדלעת צלויה ופריכה.

6

בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הדלעת הצלויה והאגוזים. מתבלים ב-2 כפות שמן זית.

7

מחלקים ל-4 מנות, מפזרים טבעות בצל ירוק ומגישים.