מתכון

סלט אטריות, מלפפונים ואצות ווקאמה

5 דירוגים
סלט אטריות, מלפפונים ווקאמה. צילום: דניאל לילה
סלט אטריות, מלפפונים ווקאמה. צילום: דניאל לילה

קליל ומרענן במיוחד - ביפנית קוראים לו "ווקאמה סלטה"

הכי טעים עם מלפפוני קיץ קטנים. אם לא מצאתם, לכו על "מלפפוני טעם" שמוכרים במגשיות קרטון קטנות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים אטריות שעועית 4-3 דקות במים רותחים (ללא מלח או תבלינים), מסננים ושוטפים במים קרים. קורעים את האטריות המבושלות ביד למקטעים באורך 20-10 ס"מ.

2

בינתיים משרים אצות ווקאמה במים כ- 10 דקות עד שהן מתרככות וסוחטים.

3

שמים בקערה את האטריות, האצות ומלפפונים ומערבבים עם כפות הידיים תוך כדי מעיכה קלה עד שהמלפפונים קצת נשברים. מפזרים ג'ינגר כבוש.

4

מערבבים את חומרי הרוטב בקערית נפרדת ויוצקים על הסלט. אפשר לשמור כמה שעות בקירור לפני ההגשה.