מתכון

סלט אטריות שעועית מטוגנות עם מלפפונים ונבטים

אוגוסט 2019
2 דירוגים
סלט אטריות שעועית מטוגנות עם מלפפונים, נבטים ובצל ירוק של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט אטריות שעועית מטוגנות עם מלפפונים, נבטים ובצל ירוק של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

גרסה אישית לסלט סיני בסיסי של מלפפונים מתובלים בפלפל ושום

המלפפונים משתלבים עם אטריות שעועית שעוברות טיגון בשמן עמוק, מתנפחות והופכות סופר פריכות. שימו לב לשיטת חיתוך המלפפונים הייחודית: מכים-מועכים אותם עם קופיץ, כמו כשדופקים על שיני שום. המעיכה משחררת מהמלפפונים נוזלים ומאפשרת את ספיגת הרוטב בצורה מיטבית. אחרי המכה פורסים כל מלפפון לאורכו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מטגנים את האטריות

1

מחממים בווק או בסיר שמן לטיגון עמוק. מוסיפים אטריות לשמן החם ומטגנים עד שהן מתנפחות ונהיות פריכות. מוציאים, מניחים על נייר סופג, ממליחים בעדינות ושומרים בצד.

חותכים את המלפפונים

2

נותנים למלפפונים מכה-מעיכה עם קופיץ, כמו שדופקים על שיני שום. פורסים כל מלפפון לאורכו לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

3

מטגנים את הפלפלים: מרתיחים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן, מוסיפים את הפלפלים ומכבים את הלהבה. לאחר כחצי דקה מוציאים את הפלפלים ומצננים על נייר סופג. את השמן הנותר שומרים לתיבול סלטים, מרקים או תבשילים.

מרכיבים את המנה

4

מערבבים בקערה את חומרי הסלט והרוטב ומניחים מעל את האטריות המטוגנות.