מתכון

סלט אפרסקים פיקנטי

אפרסקים טובים לפתיחת ארוחה אפילו יותר מלקינוח שלה. כשמשלבים את המתיקות העדינה שלהם עם צ'ילי, כוסברה ושמן זית מקבלים סלט מפתיע ורענן שפותח את התיאבון

אוגוסט 2020
סלט אפרסקים פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
סלט אפרסקים פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

משתמשים באפרסקים מוצקים במיוחד ואת המלח מפזרים לפני ההגשה (הוא גורם לאפרסקים להגיר נוזלים ומרכך אותם).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מערבבים אפרסקים, כוסברה, צ'ילי, שמן זית ומיץ לימון בקערה רחבה. מעבירים לצלחת הגשה רחבה, מפזרים מלח ומגישים מיד. אם רוצים, לפני שמעבירים את הסלט לצלחת ההגשה, מרפדים את הצלחת ב־2 כפות לאבנה ועליה מניחים את הסלט.