מתכון

סלט ארטישוק, סלק וגבינת עיזים

רצה הגורל, ואחד הירקות שהכי מתאימים לקיץ, הארטישוק, גדל דווקא בחורף

מרץ 2025
סלט ארטישוק, סלק וגבינת עיזים של רון ביאלה (צילום: אילון פז)
סלט ארטישוק, סלק וגבינת עיזים של רון ביאלה (צילום: אילון פז)

הארטישוקים המשומרים האיכותיים פותרים את הבעיה הזו בקלילות ומשתלבים נהדר עם סלק וגבינה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 4- מנות ראשונות:

לסלט:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2

מכינים את הסלק: עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום וצולים כשעה עד שהם מתרככים. מניחים להצטנן, קולפים ופורסים לשמיניות או יוצרים כדורים באמצעות כף פריזיאן. מתבלים ב 3 כפות שמן זית, מיץ וקליפת לימון, מלח ופלפל. מניחים למשך שעה.

3

מכינים את העלים: מתבלים תרד ורוקט בשמן זית, מיץ וקליפה מ 1/2 לימון, צ’ילי, מלח ופלפל.

4

מכינים את הארטישוק: מחממים פלאנצ’ה או מחבת וצולים ארטישוקים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה.

5

מערבבים חומץ, דבש, מלח ופלפל, יוצקים על הארטישוקים החמים ומערבבים בעדינות.

6

מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים פרוסות גבינה ופלחי או כדורי סלק על צלחת הגשה. מניחים את הארטישוקים החמים על הגבינה ומפזרים עליהם את רצועות העלים המתובלות