הארטישוקים המשומרים האיכותיים פותרים את הבעיה הזו בקלילות ומשתלבים נהדר עם סלק וגבינה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל 4- מנות ראשונות:
לסלט:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל 180 מעלות.
2
מכינים את הסלק: עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום וצולים כשעה עד שהם מתרככים. מניחים להצטנן, קולפים ופורסים לשמיניות או יוצרים כדורים באמצעות כף פריזיאן. מתבלים ב 3 כפות שמן זית, מיץ וקליפת לימון, מלח ופלפל. מניחים למשך שעה.
3
מכינים את העלים: מתבלים תרד ורוקט בשמן זית, מיץ וקליפה מ 1/2 לימון, צ’ילי, מלח ופלפל.
4
מכינים את הארטישוק: מחממים פלאנצ’ה או מחבת וצולים ארטישוקים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה.
5
מערבבים חומץ, דבש, מלח ופלפל, יוצקים על הארטישוקים החמים ומערבבים בעדינות.
6
מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים פרוסות גבינה ופלחי או כדורי סלק על צלחת הגשה. מניחים את הארטישוקים החמים על הגבינה ומפזרים עליהם את רצועות העלים המתובלות