מתכון

סלט ארטישוק ובצל סגול בגרמולטה

פברואר 2019
1 דירוגים
סלט ארטישוק ובצל סגול בגרמולטה של שף רפאל אגם. צילום: אפיק גבאי
סלט ארטישוק ובצל סגול בגרמולטה של שף רפאל אגם. צילום: אפיק גבאי

אפשר להשתמש בסלט הזה בארטישוק משומר ולהנות ממקסימום טעם במינימום מאמץ

הטיפול בארטישוק יכול להיות מסובך, הפחת גדול, ולא ניתן להשיגו כל השנה. בעונתו רצוי לאכול אותו מבושל בשלמותו, בלוויית רוטב מועדף. בסלט הזה נשתמש בארטישוק איטלקי משומר, נקי מחלקים וסיבים מיותרים ומוכן לעבודה. המתכון ניתן בכוונה ללא כמויות, מפני שרוב המרכיבים הם מעניקי טעם ומוסיפים מהם לפי ההעדפה האישית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסננים את הארטישוק מהשמן שבו הוא משומר (אפשר לשמור להכנת ויניגרט, מיונז וכו') וחותכים לרבעים.

2

מוסיפים את שאר החומרים (חוץ משמן הזית) בכמויות הנראות לכם (אוהבים בצל? שימו הרבה). ממליחים ומפלפלים. "מרטיבים" במעט שמן זית.