מתכון

סלט בורגול, תמרים וכל טוב

דצמבר 2015
2 דירוגים
סלט בורגול, תמרים וכל טוב. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
סלט בורגול, תמרים וכל טוב. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

סלט אנרגיה מתובל בוויניגרט מיוחד בטעמי קינמון וג’ינג’ר עם תמרים

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את הבורגול שעה במים חמים.

2

מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה.

3

מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה.

4

יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

טריווייה: גאווה ישראלית
• תמר המג’הול הוא הזן הגדול, העסיסי, המתוק והבשרני, שמתייבש כבר על העץ. הוא גדל בין אוגוסט לנובמבר, אבל אפשר להשיג אותו באריזות לאורך כל השנה והוא לא מאבד מאיכותו. זהו אחד מזני הפירות הבודדים ששלטונות ארה”ב מאשרים לייבא, כי הוא עמיד בפני מזיקים וטפילים.
• המג’הול עשיר בוויטמינים מקבוצה B, במינרלים חשובים (כמו אשלגן, ברזל, סידן, אבץ ועוד), בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון. בזכות כל אלה הוא חיוני לחיזוק העצמות, מווסת לחץ דם ומגן מפני מחלות לב ושלל בעיות מעיים.
• המג’הול הוא חטיף אולטימטיבי לטיולים שכן הוא נשמר בכל טמפ’ ומזין מאוד – תמר בודד מכיל 30 קלוריות לערך, ויש בו אנרגיה זמינה שגם נשארת בגוף לאורך זמן.
• זן החלאווי מוצלח אף הוא ומככב בכל המחקרים שמוכיחים עד כמה התמר בריא לנו, אף שהוא יותר קטן וזוכה לפחות יחסי ציבור.