הרוטב נולד כשניסיתי ללמוד להכין רוטב צ׳ילי מתוק. עשיתי ניסיונות עם רימונים שגדלים על עץ שיש לי בגינה ופלפלי הבנרו חריפים מהשיח הסמוך, והתקבל רוטב בטעמים אסייתיים עם גוון מקומי. השידוך לעוף או הודו שהתבשלו במרק מצוין ומעניק ל”עוף המכובס” פרק ב' פרוע וסוער. אפשר להחליט שבמקום העוף אפשר להתפרע באופציה לא כשרה ולהמיר בפירות ים (כפי שמפיע בתמונה) – כמויות למטה.
שימו לב- לא כולל זמן הבישול של המרק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב רימונים־הבנרו
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה בסיר קטן מיץ רימונים, סוכר, הבנרו כתוש, שום וחומץ. מערבבים בקערה נפרדת קורנפלור ומים. כשהרוטב רותח מוסיפים את תערובת הקורנפלור־מים ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב. כשהרוטב רותח וסמיך, מורידים מהאש. מצננים לגמרי ומוסיפים גרעיני רימון.
2
מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה, יוצקים מהרוטב ומגישים מיד. טועמים ומתקנים תיבול עם ליים ומלח. במידה ומשתמשים בפירות ים: צורבים את פירות הים בתנור חם מאוד או במחבת גריל רק עד שהם מוכנים. מתבלים עם מעט מלח. מערבבים עם שאר המרכיבים. אם חסרה חמיצות, מוסיפים מיץ ליים סחוט.