מתכון

סלט גזר וסלרי מבושלים בתחמיץ

ינואר 2020
4 דירוגים
סלט גזר וסלרי מבושלים בתחמיץ של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט גזר וסלרי מבושלים בתחמיץ של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מקור המנה הוא כנראה במטבח העות'מאני, שבו מרבים לבשל ירקות במים ובשמן זית. מגישים בתחילת הארוחה או כתוספת

גיוון: מחליפים סלרי אחד וגזר אחד ב- 4 לבבות ארטישוק קפואים חתוכים לרבעים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים מים, שמן זית, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל בסיר רחב או במחבת עמוקה. מוסיפים סלרי וגזר ומביאים לרתיחה.

2

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלרי והגזר רכים אך עדיין מוצקים.

3

מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.