מתכון

סלט דלעת ועגבניות של סוף הקיץ

דצמבר 2018
2 דירוגים
סלט דלעת ועגבניות של סוף הקיץ של רינת צדוק. צילום:חיים יוסף
סלט דלעת ועגבניות של סוף הקיץ של רינת צדוק. צילום:חיים יוסף

סלט שובר שגרה עם דלעת טרייה, עגבניות ופסטו מפנק של גרעיני דלעת ופיסטוקים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפסטו גרעיני דלעת ופיסטוק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הפסטו

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. מחממים כף משמן הזית ומטגנים גבעולי בצל ירוק עד שהם מתרככים ומזהיבים. מניחים את השום בתבנית קטנה ומערבבים עם 3 כפות שמן הזית. אופים כ־12 דקות עד שהשום מזהיב. מסננים את גרעיני הדלעת והפיסטוק. מעבירים את כל המרכיבים מלבד שמן ומים למעבד מזון וטוחנים בפולסים. מוסיפים מים ושמן בהדרגה עד לקבלת מרקם משחתי. מתקנים תיבול.

מרכיבים את הסלט

2

מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בשמן זית, מיץ ליים ומלח. מניחים בצלחת הגשה 3־2 כפות פסטו דלעת פיסטוק ומניחים מעל את הסלט.