מתכון

סלט חיטה, דלורית וצימוקים

סלט חיטה חמים עם מרקם נגיס וכיפי ותוספות מתקתקות של בצלים מקורמלים ודלעת מתובלת צלויה

11,425 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט חיטה וצימוקים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
סלט חיטה וצימוקים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

2

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בצל וגבעולי תרד על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במשך 20־25 דקות, עד שהבצל מתקרמל ומקבל גון ענברי.

3

מביאים לרתיחה חיטה בסיר מכוסה עם שפע מים. מוסיפים 1 כף מלח, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל 25־30 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מסננים ושומרים בצד.

4

בינתיים מפזרים דלורית בשכבה אחת בתבנית, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים כ־20 דקות עד השחמה. מקררים לטמפרטורת החדר. משאירים את התנור דולק.

5

שמים בקערה גדולה חיטה, בצל וגבעולי תרד מקורמלים, עלי תרד, דלורית, צימוקים ופטרוזיליה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, מערבבים ומגישים.

טיפ: מומלץ להשתמש בתערובת צימוקים מסוגים שונים: לבנים, פרסיים, אמריקאיים וכדומה.