קלאסיקת הביסטרו הזו מורכבת מערימה נאה ומטופחת של חסות שעליה נחים טוסטוני גבינת עיזים מותכת, ומכאן שמה Chèvre chaud (בתרגום חופשי: עז חמה). אני מתבל את הסלט בוויניגרט עגבניות קליל, שמתכתב עם הבלאדי מרי, ומוסיף לסלט גם עגבניות שרי מיובשות וצ’אטני עגבניות. במסעדה אני מגיש את הסלט הזה גם עם פסטו סלרי עז טעמים.
פסטו סלרי וקשיו
ליד הסלט אני מגיש במסעדה פסטו עם טעם דומיננטי של סלרי ואגוזי קשיו קלויים, שהולך מצוין עם פרוסות הבאגט הקלויות.
ל- 2/3 כוס פסטו:
4 גבעולי סלרי אמריקאי
80 גרם אגוזי קשיו קלויים
40 גרם גבינת פרמזן מגוררת
45 מ”ל ( 1/4 כוס פחות כף) שמן זית
מיץ מ- 1/2 לימון
מלח ופלפל שחור טחון
מרסקים במעבד מזון טרי למרקם חלק. שומרים בקופסה אטומה במקרר 4-3 ימים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לוויניגרט עגבניות
לצ’אטני עגבניות
לסלט ירוק
להגשה
אופן ההכנה
מכינים ויניגרט עגבניות
1
מרסקים עגבניות היטב במעבד מזון במשך 3-2 דקות. תוך כדי ערבול יוצקים שמן מבעד לפתח היציקה בזילוף דקיק עד לקבלת אמולסיה. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל.
2
מסננים את הוויניגרט לתוך קערה על ידי לחיצה על התערובת בעזרת גב של מצקת. מאחסנים מכוסה במקרר עד 5 ימים.
מכינים צ’אטני עגבניות
3
מביאים לרתיחה את כל המרכיבים בסיר קטן על להבה בינונית. מבשלים 7 דקות עד שהצ’אטני מסמיך מעט, מסירים מהכיריים ומצננים.
מכינים את הסלט והטוסטונים ומגישים
4
מערבבים חסה עם מלפפונים ושרי. מוסיפים 2 כפות צ’אטני וכ- 1/2 כוס ויניגרט עגבניות ומערבבים. את הוויניגרט שנשאר שומרים במקרר עד 3 ימים.
5
בינתיים קולים פרוסות באגט בתנור או בגריל 5 דקות להזהבה. מסדרים עיגול של גבינת עיזים על כל פרוסה וקולים עד שהגבינה נמסה ומשחימה קלות. מגישים לצד הסלט.