מתכון

סלט חסות, שעועית ושרימפס עם ויניגרט לימונים כבושים

פברואר 2020
1 דירוגים
סלט חסות, שעועית ושרימפס עם ויניגרט לימונים כבושים של אבי שטייניץ. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
סלט חסות, שעועית ושרימפס עם ויניגרט לימונים כבושים של אבי שטייניץ. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

משחק מרקמים בין חסה פריכה, שעועית ירוקה ושרימפס נגיסים, שמקבל טוויסט לימוני עדין בזכות ויניגרט הלימונים הכבושים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לויניגרט לימונים כבושים (ל-250 מ"ל רוטב)

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

שמים בכלי גבוה שמן זית, לימונים כבושים עם כף מהנוזל שלהם, מלח ים ופלפל צ’ילי טרי קצוץ. טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני.

מכינים את הסלט

2

חולטים שעועית ירוקה בשפע מי מלח רותחים למרקם אל-דנטה במשך 10-7 דקות (תלוי בסוג).

3

חולטים שרימפס במים רותחים עם מעט מלח במשך דקה ומקררים מייד במי קרח.

4

מערבבים את החסות, השעועית והשרימפס עם יתר החומרים, מתבלים בוויניגרט ומגישים.