את ההדרים המיובשים צריך להכין מראש ולהוסיף לסלט ממש לפני ההגשה – הם יקשטו את הסלט ויוסיפו לו חמיצות נעימה וקראנצ'יות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להדרים מיובשים
לוויניגרט
אופן ההכנה
מכינים הדרים מיובשים
1
מחממים תנור ל־100 מעלות. מסדרים את פרוסות ההדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומייבשים בתנור כ־3 שעות. בודקים את ההדרים כל שעה - הם צריכים להיות יבשים לגמרי ופריכים. מסדרים בקופסה ואוטמים.
מכינים את הוויניגרט
2
מערבלים את מרכיבי הווינגרט מלבד השמנים במעבד מזון כ־20 שניות. מוסיפים את השמנים בהדרגה תוך כדי עיבוד וממשיכים לעבד עד לקבלת רוטב סמיך.
מכינים את הסלט:
3
חולטים רוקט וארוגולה כמה שניות במי קרח. מייבשים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את שאר העלים, מוזגים את הווינגרט ומערבבים בעדינות.
4
מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומפזרים את פרוסות ההדרים המיובשות.