מתכון

סלט ירוק עם הדרים מיובשים

הסלט הזה מבוסס על המון עלים ירוקים, לבנים וסגולים - עלי הסלט חייבים להיות טריים ופריכים - בחרו אותם בקפידה

אפריל 2019
סלט ירוק עם הדרים מיובשים בווינגרט חרדל ודבש של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
סלט ירוק עם הדרים מיובשים בווינגרט חרדל ודבש של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

את ההדרים המיובשים צריך להכין מראש ולהוסיף לסלט ממש לפני ההגשה – הם יקשטו את הסלט ויוסיפו לו חמיצות נעימה וקראנצ'יות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להדרים מיובשים

לוויניגרט

אופן ההכנה

מכינים הדרים מיובשים

1

מחממים תנור ל־100 מעלות. מסדרים את פרוסות ההדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומייבשים בתנור כ־3 שעות. בודקים את ההדרים כל שעה - הם צריכים להיות יבשים לגמרי ופריכים. מסדרים בקופסה ואוטמים.

מכינים את הוויניגרט

2

מערבלים את מרכיבי הווינגרט מלבד השמנים במעבד מזון כ־20 שניות. מוסיפים את השמנים בהדרגה תוך כדי עיבוד וממשיכים לעבד עד לקבלת רוטב סמיך.

מכינים את הסלט:

3

חולטים רוקט וארוגולה כמה שניות במי קרח. מייבשים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את שאר העלים, מוזגים את הווינגרט ומערבבים בעדינות.

4

מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומפזרים את פרוסות ההדרים המיובשות.