מתכון

סלט ירוק עם פירורי כרובית ונתחי סינטה

דצמבר 2018
1 דירוגים
סלט ירוק עם פירורי כרובית ונתחי סינטה ברוטב רימונים של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
סלט ירוק עם פירורי כרובית ונתחי סינטה ברוטב רימונים של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

סלט ירוק עם פירורי כרובית ונתחי סינטה ברוטב רימונים, מנה משביעה עם טעמים רעננים ומפתיעים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מרינדה

1

מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה. מורחים היטב את הסינטה במרינדה (אפשר להשתמש בשקית "קוקי" נוחה). מכסים ושמים בצד לשעה-שעתיים לפחות.

2

אם משרים במקרר, מוציאים את הבשר חצי שעה לפני הבישול.

רוטב

3

מכניסים את כל המרכיבים לקערה או לצנצנת קטנה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. שומרים בצד עד לשימוש (ניתן להכין מראש).

הסלט

4

זמן קצר לפני ההגשה מגררים בפומפייה את פרחי הכרובית עד לקבלת מרקם דומה לקוסקוס.

5

מניחים את עלי החסה בצלחת הגשה (או בצלחות אישיות) ומפזרים מעל את הכרובית ואת הענבים. שומרים בצד.

סינטה

6

מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה במשך 4-5 דקות עד שהיא חמה מאוד.

7

מוציאים את הסינטה מהמרינדה ומניחים על גבי המחבת. זמן הבישול תלוי בעובי הנתח: לסטייקים דקים יספיקו כ-40 שניות מכל צד. נתח עבה יותר הופכים וצולים מהצד השני כדקה.

8

מורידים את הנתח מהאש ושמים על קרש חיתוך למנוחה קצרה. בזמן שהבשר נח, מתבלים את הסלט ברוטב.

הצעת הגשה

9

פורסים לרצועות דקות את הנתח נגד כיוון הסיבים ומניחים אותם מעל הסלט. מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס טרי, ומגישים.