מתכון

סלט כוסמין, דלעת ואגוזי לוז

ספטמבר 2019
5 דירוגים
סלט כוסמין, דלעת ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט כוסמין, דלעת ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הרוטב שמלווה את הסלט הזה יתאים גם לסלטי דגנים אחרים. אני מכינה ממנו תמיד כמות כפולה ושומרת במקרר

כוסמין הוא סוג של חיטה קדומה, שהיא קלה יותר לעיכול מחיטה רגילה ויש לה טעם אגוזי מתקתק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים כוסמין בסיר קטן עם 2 כוסות מים ו- 1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והכוסמין מגיע לדרגת אל-דנטה.

2

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

3

מערבבים דלעת עם שמן זית ומלח בתבנית.

4

צולים כ- 20 דקות להשחמה קלה.

5

מרתיחים מים בסיר נוסף. מוסיפים פולי אדממה ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה לריכוך.

6

קולים אגוזי לוז במחבת יבשה 30 שניות רק עד שמשתחררת ארומה אגוזית (זהירות - לא לשרוף!).

מכינים את הרוטב ומגישים

7

מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או מנערים בצנצנת. הרוטב נשמר כשבועיים במקרר.

8

מערבבים את הכוסמין המבושל בקערה עם הדלעת והאדממה. מוסיפים אגוזי לוז, צ'ילי, כוסברה וחמוציות. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.