החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית במחבת מעל אש בינונית ומוסיפים צלפים, אנשובי וזיתים. מטגנים ומערבבים מדי פעם עד שהאנשובי מתפרקים לתוך הרוטב והצלפים והזיתים הופכים למעט פריכים. מורידים מהאש.
2
קורעים פרוסות לחם (עם הקרום) לפיסות גסות (בגודל של כ־3 ס"מ) ומניחים בקערה. יוצקים מעל את תכולת המחבת. אפשר ורצוי לנגב את המחבת עם הלחם כדי שכל הנוזלים והטעמים ייכנסו לסלט. מוסיפים עגבניות מגוררות לסלט ומערבבים היטב.
3
טועמים ואם צריך - מוסיפים מלח (בעדינות, שכן הצלפים והזיתים כבר מלוחים). מתבלים בפלפל שחור גרוס ומוסיפים את עלי הבזיליקום התאילנדי. מערבבים קלות, מעבירים לכלי הגשה ויוצקים מעל שמן זית.