מתכון

סלט משווייה

דצמבר 2015
סלט משווייה. ייעוץ קולינרי: אבי שטייניץ | צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
סלט משווייה. ייעוץ קולינרי: אבי שטייניץ | צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

טעמן של העגבניות נותר טרי עם ניחוח מעושן

הסלט-מטבל המסורתי הזה מתמודד עם המטבוחה על תואר הסלט הכי אהוב, אבל הוא שונה ממנה בכך שטעמן של העגבניות נותר טרי עם ניחוח מעושן. גרסא קלילה ועדכנית למעדן מהמטבח המרוקאי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים פלפלים ועגבניות בגריל או על להבה גלויה מכל הכיוונים עד שהקליפה ניתקת ונחרכת. מעבירים לשקית או לכלי אטום ומצננים.

2

קולפים את כל הפלפלים ורק חצי מכמות העגבניות (כדי להשאיר מעט מטעמה הקלוי של קליפת העגבנייה) וקוצצים גס בסכין. מתבלים במלח ושמן.

3

מעבירים לכלי אטום עם שכבה של שמן מעל ומאחסנים במקרר עד 10 ימים.

הסלט-מטבל המסורתי הזה מתמודד עם המטבוחה על תואר הסלט הכי אהוב, אבל הוא שונה ממנה בכך שטעמן של העגבניות נותר טרי עם ניחוח מעושן. גרסא קלילה ועדכנית למעדן מהמטבח המרוקאי.