מתכון

סלט משמשים, סלרי ופיסטוקים

יוני 2020
סלט משמשים, סלרי ופיסטוק של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
סלט משמשים, סלרי ופיסטוק של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

משמשים הם לא חומר גלם שגרתי לסלט, אבל העונה שלהם קצרה כל כך שאני מנצל אותה באופן מקסימלי

אני מכין איתם קינוחים, מאפים, רטבים ואפילו סלט. כשבוחרים משמשים לסלט לא חייבים לבחור את המשמשים המתוקים  והרכים, דווקא החמצמצים והנוקשים יותר יתאימו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצל מוחמץ

לסלט

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצל מוחמץ

1

מלהיטים מחבת (יבשה), מקפיצים את הבצל 3 שניות, שופכים מעל חומץ ומירין. מסירים מהאש, מעבירים לקופסה, מצננים, מכסים ומעבירים למקרר ל-15 דקות לפחות (הבצלים יישמרו גם עד חודש במקרר).

מכינים סלט

2

שמים בקערה 2 כפות בצל מוחמץ ללא נוזל הכבישה, מוסיפים את כל חומרי הסלט ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל פיסטוק קלוי ומגישים.