מתכון

סלט סלמון כבוש ועגבניות מנומרות בוויניגרט ווסאבי

פברואר 2019
2 דירוגים
סלט סלמון כבוש ועגבניות מנומרות בוויניגרט ווסאבי של שף רפאל אגם. צילום: אפיק גבאי
סלט סלמון כבוש ועגבניות מנומרות בוויניגרט ווסאבי של שף רפאל אגם. צילום: אפיק גבאי

כל אחד יכול להכין סלמון כבוש טעים תוצרת בית, שיכול להשתלב בסלט או בכריך

משרים את הסלמון בתבלינים בקירור לילה לפני ההכנה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלמון כבוש

לוויניגרט ווסאבי

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לסלמון

1

מערבבים את המלח והתבלינים ומניחים שליש מהתערובת בתוך כלי הגדול במעט מגודל נתח הסלמון. מניחים את הנתח ומכסים בשארית התערובת. מניחים מעל משטח ישר ועליו משקולת של קילו (אריזת סוכר, למשל). מכניסים למקרר ללילה.

2

למחרת שוטפים את הסלמון במים קרים. מניחים על קרש חיתוך ופורסים דק באלכסון. כשמגיעים לעור הסלמון בסוף החיתוך, חותכים הצדה כך שהעור יישאר שלם, כדי שהפרוסות יהיו רק מהחלק האכיל של הדג.

לוויניגרט ווסאבי

3

מערבלים את כל החומרים מלבד השמן בבלנדר מוט. מזליפים את השמן תוך כדי ערבול.

להגשה

4

חותכים את החסה לחתיכות גדולות, מפזרים עליה את עגבניות השרי המנומרות ומניחים פרוסות דקות של הסלמון הכבוש. מזליפים מלמעלה ויניגרט ווסאבי וגרגירי קצח.