מתכון

סלט סלקים וגבינת עיזים בוויניגרט רוויון

סלט עם שילוב מרקמים נפלא: גבינה קרמית, סלקים נימוחים ותוספות פריכות

דצמבר 2021
סלט סלקים של שף גיל דהאן | צילום: שני בריל
סלט סלקים של שף גיל דהאן | צילום: שני בריל

"וריאציה של סלט שאנחנו מגישים בווייס. אני מת על שילוב המרקמים שבו: גבינה קרמית, סלקים נימוחים ותוספות פריכות. אחרי שטעמתי את שמן הזית, הרגשתי שהחיבור לסלקים נכון; השמן מעגל את כל הטעמים המתוקים והחמוצים של הסלט, שמאוורר כל ארוחה".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לסלקים

לוויניגרט רוויון

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הסלקים

1

מחממים תנור ל־250 מעלות.

2

מפזרים מלח גס בתבנית אפייה, מניחים מעליו סלקים ומכסים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים כשעה וחצי, עד שהסלקים מתרככים. מוציאים מהתנור, מקלפים מיד וחותכים לפרוסות הכי דקות שאפשר.

מכינים את הוויניגרט

3

מעבירים את כל המרכיבים לצנצנת ומשקשקים לרוטב אחיד.

מרכיבים את המנה

4

מורחים בתחתית כלי הגשה תלולית גבינת עזים ומסדרים עליה את פרוסות הסלקים כשהן מקופלות בצורה חופשית. יוצקים שלוש כפות מהרוטב (שומרים את היתר בצנצנת סגורה במקרר עד שבוע) ומפזרים אוכמניות, בצל, אגוזי פקאן ופטה. מתבלים במלח ים ומגישים.