מתכון

סלט סלק צרוב עם עשבים מקומיים

המתכון הזה אחר, עם המון עשבי תבלין טריים ורוטב סילאן וזרעי שומר

מרץ 2025
סלט סלק צרוב עם עשבים מקומיים רועי גנצ’ולה (צילום: אילון פז)
סלט סלק צרוב עם עשבים מקומיים רועי גנצ’ולה (צילום: אילון פז)

רועי גנצ’ולה: “אני מאוד אוהב סלק, אבל קצת התעייפתי מהשילוב בינו לבין גבינה כחולה ורוטב ויניגרט. ”. מי שמתעצל יכול לוותר על בישול הסלקים ולקנות אותם מבושלים בוואקום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 4- מנות:

לסלט:

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מכינים את הרוטב: טוחנים את מרכיבי הרוטב בבלנדר ומסננים.

2

מבשלים את הסלקים: מניחים את הסלקים בסיר עם סוכר, חומץ ומלח. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 40 דקות עד שהסלקים רכים. מוציאים מהסיר וחותכים לרבעים. מחזירים לנוזלי הבישול ומניחים לצינון.

3

צורבים את הסלקים על פלאנצ׳ה או במחבת משומנת בשמן זית כדקה מכל צד עד שצבעם מעמיק.

4

מרכיבים את הסלט: מניחים את הסלקים הצרובים בקערה, מוסיפים את הרוטב וממליחים. מוסיפים עלים ובצל ירוק, מערבבים ומגישים מייד.