מתכון

סלט עגבניות קיץ

יוני 2021
סלט עגבניות קיץ של שפית אבישג לוי | צילום: אנטולי מיכאלו
סלט עגבניות קיץ של שפית אבישג לוי | צילום: אנטולי מיכאלו

עגבניות קיציות מקבלות כוויות בתנור ומוגשות עם רוקט וביצי דגים מיובשות, שמחליפות את המלח ומוסיפות מרקם מתפצפץ

לגרסה טבעונית: מחליפים את הבוטרגה ב־3 כפות שקדים מלוחים קצוצים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים את כל סוגי העגבניות בתבנית, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח, מערבבים ומשטחים בשכבה אחת. צולים כ־8 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות ונחרכות.

3

מניחים בצלחת הגשה גדולה ערימה של עגבניות ומפזרים קליפת ליים ובוטרגה. מתבלים עלי רוקט במיץ ליים ומלח ומערבבים. מניחים לצד העגבניות ומגישים.