מתכון

סלט עגבניות קיץ

עגבניות קיציות מקבלות כוויות בתנור ומוגשות עם רוקט וביצי דגים מיובשות, שמחליפות את המלח ומוסיפות מרקם מתפצפץ

11,349 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
סלט עגבניות קיץ של שפית אבישג לוי | צילום: אנטולי מיכאלו
סלט עגבניות קיץ של שפית אבישג לוי | צילום: אנטולי מיכאלו

לגרסה טבעונית: מחליפים את הבוטרגה ב־3 כפות שקדים מלוחים קצוצים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים את כל סוגי העגבניות בתבנית, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח, מערבבים ומשטחים בשכבה אחת. צולים כ־8 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות ונחרכות.

3

מניחים בצלחת הגשה גדולה ערימה של עגבניות ומפזרים קליפת ליים ובוטרגה. מתבלים עלי רוקט במיץ ליים ומלח ומערבבים. מניחים לצד העגבניות ומגישים.