סלט קליל לימי חול שבהם מתחשק לאכול מנות פחות כבדות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב (מספיק ל-2 סלטים):
אופן ההכנה
1
מבשלים את העדשים במים רותחים במשך כ- 15-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים.
2
מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל ס"מ.
3
במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית במשך כ- 3 דקות. מתבלים בצ'ילי, פפריקה ומלח וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שקוביות הבטטה מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה עם העדשים.
4
באותה מחבת שבה טיגנתם את הבטטה (זה בסדר אם נשאר בה מעט שמן), מטגנים את כל האגוזים: פיסטוקים, פקאנים, אגוזי קשיו ואגוזי מלך עד שהם מזהיבים.
5
מצננים על קרש חיתוך ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי קוצצים גס.
6
קוצצים גס את הכוסברה והנענע וקוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.
7
מערבבים בצנצנת את מצרכי הרוטב פרט לשום. מגרדים את השום על החלק הדק בפומפייה לתוך הצנצנת ומנערים היטב.
8
לתוך הקערה עם העדשים והבטטה מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים. מזלפים 2־3 כפות מהרוטב ומערבבים בעדינות.