מתכון

סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים

מרץ 2017
17 דירוגים
סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים. צילום: רחלי קרוט
סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים. צילום: רחלי קרוט

שידוך בין בטטה לעדשים יוצר סלט מופלא ועשיר שיכול להיות ארוחה שלמה

סלט קליל לימי חול שבהם מתחשק לאכול מנות פחות כבדות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב (מספיק ל-2 סלטים):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים במים רותחים במשך כ- 15-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים.

2

מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל ס"מ.

3

במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית במשך כ- 3 דקות. מתבלים בצ'ילי, פפריקה ומלח וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שקוביות הבטטה מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה עם העדשים.

4

באותה מחבת שבה טיגנתם את הבטטה (זה בסדר אם נשאר בה מעט שמן), מטגנים את כל האגוזים: פיסטוקים, פקאנים, אגוזי קשיו ואגוזי מלך עד שהם מזהיבים.

5

מצננים על קרש חיתוך ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי קוצצים גס.

6

קוצצים גס את הכוסברה והנענע וקוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.

7

מערבבים בצנצנת את מצרכי הרוטב פרט לשום. מגרדים את השום על החלק הדק בפומפייה לתוך הצנצנת ומנערים היטב.

8

לתוך הקערה עם העדשים והבטטה מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים. מזלפים 2־3 כפות מהרוטב ומערבבים בעדינות.