מתכון

לאב גאי – סלט עוף תאילנדי

פברואר 2017
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

יריב מללי, מבעלי המסעדה המוערכת בית תאילנדי, מלמד כיצד מכינים את אחד הסלטים האהובים ביותר - לאב גאי

"בית תאילנדי" נוסדה בשנת 1996, הרבה לפני שטעמי הארץ הרחוקה ההיא היו מוכרים לסועדים הישראלים. יריב מלילי, שהביא לישראל את הבשורה של אוכל אותנטי, למד את טכניקות הבישול מאשתו התאילנדית, ושניהם יחד בנו תפריט המשלב מנות מסורתיות מצפון מזרח תאילנד לצד כמה מנות מהאזורים הדרומיים. כיום, שני עשורים מאז פתיחתה, "בית תאילנדי" היא אחת המסעדות האהובות והמוערכות בתל אביב.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים ווק או מחבת עם שמן על להבה בינונית ומטגנים פרוסות פרגית, קורקבנים ולבבות 6-5 דקות עד שהנתחים מזהיבים היטב. עד שלב זה אפשר להכין מראש.

2

מעבירים את הבשר המטוגן לקערת הגשה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומגישים חם או בטמפ' החדר.