מתכון

סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו

יולי 2019
4 דירוגים
סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו של שי לי ליפא. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו של שי לי ליפא. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

סלט פסטה קר עם פסטו תוצרת בית, שאני אוהבת להעשיר עם מעט קליפת לימון מגוררת

גיוון: לסלט שהוא ארוחה שלמה — מוסיפים קופסת טונה משומרת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפסטו

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הפסטו

1

שמים בזיליקום, פרמזן, צנוברים, שום, קליפת לימון ומעט מלח ופלפל במעבד מזון וטוחנים רק עד שמתקבלת תערובת קצוצה. מוסיפים שמן זית בזילוף איטי תוך כדי ערבול עד שמתקבלת מחית. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור את הפסטו בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.

מכינים את הפסטה והאפונה

2

מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.

3

מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ- 3 דקות עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה והאפונה רכה. מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים כדי שהפסטה לא תידבק. מצננים.

מרכיבים את הסלט

4

מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה, מוסיפים פסטו ובייבי מוצרלה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפ’ החדר.