מתכון

סלט פסטה עם טונה, ביצה ולימון כבוש

1 דירוגים
סלט פסטה עם טונה, ביצה ולימון כבוש. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
סלט פסטה עם טונה, ביצה ולימון כבוש. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

יש דברים שנועדו לשבת יחד באותה צלחת: טונה, לימון כבוש, צלפים וזיתים

את לחמניית הפריקסה פשוט החלפנו בפסטה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.

2

מערבבים את חומרי הרוטב ומערבבים עם הפסטה.

3

מבשלים ביצים 8 דקות עד שהחלמון יציב אבל עדיין צהוב וחותכים לקוביות או מגררים.

4

מוסיפים לפסטה טונה, לימון כבוש, זיתים ואנשובי ו/או צלפים, ארוגולה וביצים. מערבבים ומגישים בטמפ' החדר.

באותה שיטה מכינים סלט פסטה עם טונה טרייה, ביצה רכה ולימון כבוש: ממירים את הטונה המשומרת ב-400 גרם טונה טרייה חתוכה לקוביות ואת הביצים מבשלים 5 דקות אחרי רתיחה, כך שהחלמון עדיין נוזלי ומעניק לרוטב משמעות חדשה.