מתכון

סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות

פברואר 2020
3 דירוגים
סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

לדעתנו כוכבי הסלט הם דווקא הקטנים: צנוברים קלויים, זיתי טאסוס ושבבים דקיקים של פרמזן

גיוון: במקום חלק מהפסטו מתבלים את הסלט בשמן האדמדם בו השרינו את העגבניות המיובשות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מסדרים פרוסות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית מתבלים במלח ופלפל. אופים עד השחמה. מוציאים וחותכים לרצועות שמנמנות באורך 2 ס”מ.

3

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

4

מסננים את הפסטה, משמנים במעט שמן זית ומעבירים לקערה. מוסיפים פסטו ואת רצועות החצילים, עגבניות, גבינת פרמזן וזיתים. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

5

סמוך להגשה מוסיפים צנוברים, בזיליקום וגבינה מלוחה. מערבבים בעדינות ומתקנים תיבול.