מתכון

סלט פפאיה ירוקה

1 דירוגים
סלט פפאיה ירוקה. צילום: איילון פז | סגנון: רותם ניר
סלט פפאיה ירוקה. צילום: איילון פז | סגנון: רותם ניר

הוא קר, פריך, מתקתק ומספיק חריף בשביל לצנן את הגוף בלי לשרוף את הפה. חפשו אחרי הפפאיה הירוקה בשווקים

אם לא תמצאו פפאיה, החליפו במלפפון ירוק (ללא התוכן הפנימי שלו).

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

להגשה:

לרוטב:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את הפפאיה בעזרת טורנה או קולפן ומגלפים ממנה רצועות דקיקות בעזרת קולפן משונן (ליצירת ז'וליינים) או מגררים על פומפייה גסה (או במעבד מזון עם דסקית מתאימה). מניחים את רצועות הפפאיה בקערה עם מי קרח למשך 30 דקות.

2

בינתיים חולטים תרמילי אפונה או שעועית בסיר עם מי מלח רותחים 2 דקות לריכוך. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים שוב וחוצים לאורך או משאירים שלמים.

3

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.

4

מסננים את הפפאיה ומערבבים בקערה עם הרוטב, האפונה, נבטי שעועית ועגבניות שרי ומועכים מעט למיצוי הטעמים.

5

מוסיפים כוסברה וקשיו ומגישים.

גיוון: מוסיפים לסלט 100 גרם אטריות שעועית (המכונות גם צלופן או זכוכית) או אטריות אורז דקיקות שהושרו במים עד לריכוך.