מתכון

סלט קינואה ופירות יבשים בויניגרט סילאן תפוזים

פברואר 2019
2 דירוגים
סלט קינואה ופירות יבשים בויניגרט סילאן תפוזים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
סלט קינואה ופירות יבשים בויניגרט סילאן תפוזים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

סלט טבעוני עשיר בטעמים. דרך נהדרת ליהנות מהקינואה, שיש לה המון ערכים תזונתיים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לויניגרט סילאן

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את הקינואה תחת מים זורמים למניעת מרירות.

2

מביאים לרתיחה בסיר 2 כוסות מים ו-½ כפית מלח. כשהמים רותחים מוסיפים פנימה את הקינואה. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהקינואה רכה. מסננים ממים עודפים אם יש, ומשהים במסננת כ-15 דקות. מפזרים על גבי צלחת גדולה או שתיים (כך הקינואה מתייבשת קצת) ומצננים לטמפרטורת החדר.

לרוטב

3

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בצד עד השימוש.

להרכבת הסלט

4

מכניסים את הקינואה לקערה גדולה. מוסיפים את הבצל הירוק, הסלרי, עשבי התיבול, האגוזים והפירות יבשים. מערבבים היטב.

להגשה

5

יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.