מתכון

סלט רוקט ופורל מעושן בוויניגרט סומאק

דג מעושן, ירק רענן ומריר וסומאק חמצמץ - שילוב טעמים מעניין שמרכיב סלט אביבי לא שגרתי

1,379 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
סלט רוקט ופורל מעושן בוויניגרט סומאק של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
סלט רוקט ופורל מעושן בוויניגרט סומאק של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

חשוב להשתמש בסומאק אמיתי וטרי – לא זה שמוכרים בסופר בשקיות אלא זה המצוי בחנויות תבלינים מתמחות או בשווקים ערביים. הסומאק האמיתי אינו אבקתי ומעודן אלא גס ועז טעם, וצבעו אינו אדמדם בהיר אלא בורדו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט סומאק

אופן ההכנה

1

מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הוויניגרט עד לקבלת רוטב אחיד.

2

מניחים פורל מעושן וגרגיר נחלים בקערה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים קלות.