החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.
2
מבשלים לוביה יבשה במים ללא מלח על להבה בינונית כשעה וחצי או עד שהיא מתרככת. רק אז מוסיפים מלח. באותו אופן ובסיר נפרד מבשלים את האזוקי.
3
מביאים לרתיחה מים ומלח על להבה גבוהה. מכניסים פנימה את הלוביה הטרייה ומבשלים כ-5 דקות. מסננים ומעבירים למי קרח.
4
מערבבים את הלוביה היבשה והאזוקי בקערת ערבוב בעודם חמים ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים. עד שלב זה אפשר להכין כיום יומיים לפני ההגשה.
5
לפני ההגשה מוסיפים פלפל, את הלוביה הטרייה ובצל ירוק ומערבבים.
6
מסדרים על צלחות אישיות תלולית מהסלט או מגישים בקערת סלט.