מתכון

סלט של לוביה יבשה וטרייה

הרעיון בסלט המרענן הזה הוא המשחק בין החומרים היבשים לטריים

דצמבר 2015
סלט של לוביה יבשה וטרייה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה סטולרסקי
סלט של לוביה יבשה וטרייה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה סטולרסקי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

2

מבשלים לוביה יבשה במים ללא מלח על להבה בינונית כשעה וחצי או עד שהיא מתרככת. רק אז מוסיפים מלח. באותו אופן ובסיר נפרד מבשלים את האזוקי.

3

מביאים לרתיחה מים ומלח על להבה גבוהה. מכניסים פנימה את הלוביה הטרייה ומבשלים כ-5 דקות. מסננים ומעבירים למי קרח.

4

מערבבים את הלוביה היבשה והאזוקי בקערת ערבוב בעודם חמים ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים. עד שלב זה אפשר להכין כיום יומיים לפני ההגשה.

5

לפני ההגשה מוסיפים פלפל, את הלוביה הטרייה ובצל ירוק ומערבבים.

6

מסדרים על צלחות אישיות תלולית מהסלט או מגישים בקערת סלט.