מתכון

סלט שרימפס ומלון עם ביצי שליו מטוגנות

סלט יצירתי שמחבר בין שני סלטים תאילנדים: הראשון נקרא "ביצי החתן" והשני הוא סלט יומיומי ורענן של פרי ושרימפס

1,196 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לסלט:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מביאים את מרכיבי הרוטב לרתיחה בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ממשיכים לבשל עד להמסה מלאה של הסוכר והסמכה של הרוטב. מסירים מן האש ושומרים עד להגשה.

מכינים את השרימפס:

2

חוצים את השרימפס לאורכם ומניחים בקערה. יוצקים מים רותחים ושולקים למשך כדקה, עד שהשרימפס מתקרזלים. מוציאים מן המים ושומרים בצד.

מטגנים את השאלוט, הצ'ילי והביצים:

3

מערבבים את השאלוט עם כפית קורנפלור.

4

מחממים שמן עד שהוא מבעבע מעט על אש קטנה (במידה ויש מדחום יש למדוד ל-120 מעלות). מטגנים את השאלוט כמה דקות עד להשחמה ופריכות ומעבירים לנייר סופג. מטגנים באותו שמן את הצ'ילי היבש למשך דקה. ומעבירים לנייר סופג.

5

מרתיחים את השמן לבעבוע (180 מעלות) ומטגנים את ביצי השליו המבושלות והקלופות (או הביצים הרגילות, מבושלות וקלופות גם הן) עד להזהבה. מסננים.

מרכיבים את הסלט:

6

בקערה מערבים בעדינות את קוביות המלון יחד עם השרימפס המבושל, הצ'ילי הטרי, רוטב דגים ומיץ ליים.

7

בתחתית צלחת הגשה עמוקה מורחים שתי כפות מהרוטב. מסדרים מעל בצורה גבוהה את המלון והשרימפס. מפזרים מעל את הבוטנים,הקוקוס והשאלוט הפריכים. מעל הסלט מניחים קפיר ליים וצ'ילי יבש מטוגן שבור גס, עלי נענע וכוסברה. מגישים מיד.