מתכון

סלט שרימפס ומלון עם ביצי שליו מטוגנות

יוני 2017
1 דירוגים

הסלט היצירתי הזה מחבר בין שני סלטים תאילנדים: הראשון נקרא "ביצי החתן" והוא מורכב מביצים מטוגנות ורוטב תמרינדי, והשני הוא סלט יומיומי ורענן של פרי ושרימפס. מתקבל סלט אסייתי מיוחד ואקזוטי.

הסלט היצירתי הזה מחבר בין שני סלטים תאילנדים: הראשון נקרא "ביצי החתן" והוא מורכב מביצים מטוגנות ורוטב תמרינדי, והשני הוא סלט יומיומי ורענן של פומלה ושרימפס. לקראת הקיץ חגי החליף את הפומלה במלון, ליצירת סלט מיוחד ואקזוטי שמתאים לעונה החמה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט:

לרוטב:

לסלט:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מביאים את מרכיבי הרוטב לרתיחה בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ממשיכים לבשל עד להמסה מלאה של הסוכר והסמכה של הרוטב. מסירים מן האש ושומרים עד להגשה.

מכינים את השרימפס:

2

חוצים את השרימפס לאורכם ומניחים בקערה. יוצקים מים רותחים ושולקים למשך כדקה, עד שהשרימפס מתקרזלים. מוציאים מן המים ושומרים בצד.

מטגנים את השאלוט, הצ'ילי והביצים:

3

מערבבים את השאלוט עם כפית קורנפלור.

4

מחממים שמן עד שהוא מבעבע מעט על אש קטנה (במידה ויש מדחום יש למדוד ל-120 מעלות). מטגנים את השאלוט כמה דקות עד להשחמה ופריכות ומעבירים לנייר סופג. מטגנים באותו שמן את הצ'ילי היבש למשך דקה. ומעבירים לנייר סופג.

5

מרתיחים את השמן לבעבוע (180 מעלות) ומטגנים את ביצי השליו המבושלות והקלופות (או הביצים הרגילות, מבושלות וקלופות גם הן) עד להזהבה. מסננים.

מרכיבים את הסלט:

6

בקערה מערבים בעדינות את קוביות המלון יחד עם השרימפס המבושל, הצ'ילי הטרי, רוטב דגים ומיץ ליים.

7

בתחתית צלחת הגשה עמוקה מורחים שתי כפות מהרוטב. מסדרים מעל בצורה גבוהה את המלון והשרימפס. מפזרים מעל את הבוטנים,הקוקוס והשאלוט הפריכים. מעל הסלט מניחים קפיר ליים וצ'ילי יבש מטוגן שבור גס, עלי נענע וכוסברה. מגישים מיד.