מתכון

סלט תפוחי אדמה, בצל סגול וחזה אווז מעושן על הגריל

נובמבר 2019
2 דירוגים
סלט תפוחי אדמה, בצלים סגולים וחזה אווז מעושן על הגריל של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
סלט תפוחי אדמה, בצלים סגולים וחזה אווז מעושן על הגריל של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

סלט תפוחי אדמה הוא אזרח של כבוד במטבח המזרח אירופאי והוא מושלם כתוספת לבשר על האש

הגרסה הזו רחוקה מהמקורית משופעת המיונז, והיא מורכבת מבצל חרוך, תפוחי אדמה ופיסות צלויות של חזה אווז מעושן. את הסלט הזה אני מכין בכל ארוחת גריל – רומנית או לא. אם רוצים לקחת אותו לכיוון יותר רענן, אפשר להוסיף לו צרור ארוגלה קצוץ או פרוסות דקיקות של צנונית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה תפוחי אדמה עם מים בסיר ומבשלים כ-15 דקות לריכוך חלקי. מסננים ומייבשים.

2

מניחים את תפוחי האדמה ובצלים בקליפתם על גריל לוהט ומכסים במכסה. צולים כ-15 דקות עד שהבצלים מתרככים לגמרי ומקבלים סימני חריכה.

3

מניחים על הגריל חזה אווז וצורבים 5 דקות מכל צד.

4

חותכים גס את כל הרכיבים ושמים בקערת הגשה. מוסיפים שום ופרוסות צ'ילי, מתבלים בשמן זית, מלח ורוזמרין, מערבבים ומגישים מייד.