החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לפסטו
למלית
לציפוי
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מנפים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים. תוך כדי לישה מוסיפים סוכר, מלח, שמן זית ומים ולשים במהירות איטית עד שכל החומרים מתאחדים. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים כ-10 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה והוא חלק וגמיש למגע. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הצדדים. מכסים בשקית נקייה ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים פסטו
2
מעבדים בזיליקום, שום ופרמזן במעבד מזון ומוסיפים שמן זית בזילוף איטי, עד לקבלת משחה חלקה.
מעצבים, מתפיחים ואופים
3
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו לכדורים במשקל 75-70 גרם. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ומורחים במרכז העיגול כף פסטו. מניחים מעליו פרוסת גאודה, מקפלים את העיגול לשניים ומהדקים היטב בקצוות. מעבירים לתבנית, מורחים כל סמבוסק בביצה וזורים שומשום. מתפיחים 15 דקות ואופים 20-15 דקות, עד שהמאפים שחומים.